Vitaliteit is meer dan je denkt

Vitaliteit is meer dan je denkt

Vitaliteit wordt op de werkvloer regelmatig uitgelegd als ‘meer bewegen’, zoals lunchwandelen en traplopen. Maar vitaliteit is en gaat veel breder. Althans, dat vinden wij. Onder vitaliteit verstaan wij dat de medewerkers zich zowel fysiek en mentaal gezond voelen en in staat zijn hun werk goed uit te voeren. Dat is onlosmakelijk verbonden met aspecten die samenhangen met werkomgeving en werkplezier, naast ook betrokkenheid, veerkracht en autonomie.

Als je effectief met vitaliteit op de werkvloer aan de slag wilt, zul je dus ook breder moeten kijken dan algemene HR indicatoren als verzuim en verloop.  Zie ook ons vorige bericht (Effectief aan de slag met vitaliteit!)

Evidence-based en resultaatgericht investeren in het verhogen van vitaliteit

Laat deze zin maar even op je inwerken… Hiermee bedoelen wij dat op basis van data (= evidence based) en resultaatgericht investeren in interventies, resultaten kunnen worden behaald als het verhogen van vitaliteit en het reduceren van verzuim. Dat houdt niet in dat alles wat er de afgelopen jaren al is ontwikkeld en ingezet gelijk overboord moet worden gezet. Zeker niet! Wij voeren graag een quick scan uit om samen met jullie te kijken naar:

 • wat er binnen de organisatie wordt aangeboden
 • inzicht in wat er wel en wat er niet werkt (‘kill your darlings’)
 • inventariseren waar behoefte aan is om toe te voegen aan het aanbod
 • inzicht in de mogelijkheden om alles aan elkaar te verbinden

 

Vitaliteit is meer dan je denkt

Interventies op het gebied van stress, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn vaak nog te symptomatisch, eenzijdig en ineffectief. Het NEV heeft daarom een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar een optimale aanpak van stress en vitaliteit, in samenwerking met het Europees Instituut, Wetenschappelijk Instituut Gak en Zilveren Kruis. Uit dit onderzoek zijn zeven pijlers gekomen die leiden tot dé integrale aanpak waarmee werknemers hun biologische, psychologische en sociale energiebronnen kunnen versterken en op praktische wijze consistent aan vitaliteit kunnen werken. De kern van onze programma’s gaat over het verschuiven van een curatieve naar preventieve houding ten opzichte van (werk)stress.

Leestip! De Vitaliteit revolutie. In dit boek staan onder andere de zeven pijlers beschreven om op praktische wijze consistent aan vitaliteit te kunnen werken.

Waarom werken wij samen met het NEV?

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) is gespecialiseerd in slimme metingen en evidence-based interventies die een meetbaar resultaat opleveren voor werkzaam Nederland. Zij ontwikkelen de oplossingen vanuit drie wetenschappelijke domeinen: positieve psychologie, interpersoonlijke neurobiologie en systeem wetenschappen. De integrale en systemische kijk op vitaliteit, welzijn en organisatievitaliteit en de praktische toepassingen daarvan, door middel van slimme technologie en jarenlange praktijkervaring, maakt het NEV een unieke speler op de Europese markt. Uniek en effectief! Net zoals de interventies (advies, training & coaching van Vitality2improve).

Waarom voor Vitality2improve (i.s.m. NEV) kiezen als jullie vitaliteitspartner?

Vitality2improve en NEV zijn een succesvolle en effectieve combinatie:

 • Specialist in metingen
  Om werkzaam Nederland te ondersteunen vitaler te worden hebben wij een slimme, schaalbare HR Analytics tool ontwikkeld waarin al onze meetinstrumenten en interventies samen komen.
 • Vitaliteit volgens de wetenschap
  We werken volledig wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkelen onze interventies vanuit de domeinen: positieve psychologie, systeem- en neurowetenschappen.
 • HR ondersteuning voor al uw zaken
  We zijn dé preventieve HR Partner voor werkzaam Nederland en bieden een uitgebreid pakket aan diensten en services aan.
 • Grip op de oorzaken
  Met de dienstverlening van het NEV creëert u wetenschappelijk onderbouwd inzicht in de oorzaken achter werkbeleving en organisatorisch gedrag (verzuim, verloop, productiviteit).
 • Evidence based aanpak
  Onze experts ondersteunen u om een evidence-based actieplan te ontwikkelen gericht op het oplossen van de belangrijkste uitdagingen en het benutten van de belangrijkste kansen.
 • Meten is weten
  Bij al onze klanten ontwikkelen we heldere key-metrics, monitoren wij de progressie en rapporteren we zorgvuldig. Zo weet u altijd waar u staat, waar u kunt bijsturen en wat het u oplevert.
 • Effectieve interventies
  Onze aanpak is praktisch, persoonlijk en resultaatgericht. Wij gaan uit van een integrale benadering, een positieve insteek en een stapsgewijze verandering.

#vitality2improve #nev #vitaliteit #datagedreven #hranalytics