“Vaak moet er iets gebeuren, voor er iets gebeurt”

“Vaak moet er iets gebeuren, voor er iets gebeurt”.

Wie kent deze bekende uitspraak van Johan Cruijff niet: “Vaak moet er iets gebeuren, voor er iets gebeurt”. Mensen kiezen vaak liever het ongemak van de status quo boven de onzekerheid van verandering. Terwijl een kleine (gedrags)verandering vaak al heel grote effecten kan hebben op vitaliteit. Voor jou als persoon of voor jouw organisatie. En dát is waar Vitality2improve sterk in is: het klein en laagdrempelig maken, terwijl de impact tegelijkertijd heel groot kan zijn.

Vitaliteitsconcept

Het vitaliteitsconcept van Vitality2improve draagt bij aan het verhogen van vitaliteit, werkplezier en welzijn. Als spin off van het vitaliteitsconcept zal een positieve ontwikkeling merkbaar zijn in het terugdringen van verzuim en verloop van medewerkers. Tevens draagt het vitaliteitsconcept bij aan goed werkgeverschap. Vitaliteit is een combinatie van een gezond lichaam, een gezonde geest en gezond eten.

De ideale mix

Wij bieden een mix van verschillende producten en (online én offline) diensten, omdat daarmee een zo groot mogelijk publiek kan worden bereikt. Daarbij hebben wij ons gebaseerd op de verschillende leer- en ontwikkelstijlen van Kolb: 

  • Mensen leren door te doen of te ervaren (doeners)
  • Mensen leren door waar te nemen en te overdenken (dromers)
  • Mensen leren door analyse en denken (denkers)
  • Mensen leren door actief te experimenteren (beslissers) 

Hoe ziet dat er dan uit?

Iedere organisatie is anders, waardoor de invulling van het vitaliteitsconcept ook op maat door ons zal worden uitgewerkt. Een combinatie van producten en diensten vanuit de gedachte ‘voor ieder wat wils’ in plaats van de keuze voor slechts 1 of 2 interventies, zal ons advies zijn. En natuurlijk kunnen we dat onderbouwen met een business case.

De organisatie start met commitment van directie en MT en bij voorkeur ook ambassadeurs vanaf de werkvloer, goede interne communicatie (vooraf, en zeker ook tijdens en gedurende een proef of pilot van 6 maanden of een jaar), een kick off dag of week en gedurende de maanden van de proef of pilot continue de mogelijkheid om in 5 of 15 minuten, op de werkvloer of in een daartoe ingerichte ruimte of ruimtes, aan de vitaliteit te kunnen werken en interventies te kunnen gebruiken. En denk zeker ook aan producten en diensten die op de werkplek al heel veel kunnen doen…

Aan de slag binnen jouw organisatie

Het vitaliteitsconcept zal voor de medewerkers individueel kunnen bijdragen aan een versterkte mindset, het maken van gezondere keuzes, het kunnen ontspannen en herstellen, zowel op de werkvloer als thuis. Voor bedrijven zal het vitaliteitsconcept bijdragen aan een hogere medewerkerbetrokkenheid, meer werkplezier, minder verzuim en minder verloop. In het vitaliteitsconcept zijn, naast de producten en diensten die individueel ingezet worden, ook interventies voor teams opgenomen. 

Binnen verschillende organisaties zijn door het vitaliteitsconcept van Vitality2improve al mooie resultaten behaald. Van het verhogen van werkplezier, het verminderen van werkdrukbeleving en het ervaren van een betere vitaliteit door de medewerkers. Wil jij dat ook? Neem dan contact op met Esther of René.

“Vaak moet er iets gebeuren, voor er iets gebeurt”… Wil je ons eerst beter leren kennen? We hebben verschillende artikelen geschreven over wat wij op de werkvloer kunnen betekenen!