Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid

Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Wat zou jij willen veranderen? Positieve Gezondheid is een gedachtegoed waarmee je op een nieuwe, verfrissende manier naar (jouw) gezondheid kunt kijken. De kracht ervan is dat je verder kijkt dan jouw aandoening, ziekte of dat wat door omstandigheden niet meer kan.  We hebben het met positieve gezondheid dus over veerkracht en wat iemands leven betekenisvol maakt, in plaats van iemand zijn aandoening, de beperking, het probleem en hoe dat opgelost kan worden. Positieve Gezondheid kiest voor een andere invalshoek, een bredere kijk op gezondheid.

Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Wat zou jij willen veranderen?

Belangrijke vragen waarmee jij meer regie kunt nemen over jouw gezondheid, jouw leven.

Gaat het leven niet altijd hoe jij wilt? Ervaar je een gevoel van verveling of onrust? Zijn er dingen die je wilt veranderen? Je kan sporten of bewegen als uitlaatklep gebruiken, maar… begin eens met het invullen van het spinnenweb van Positieve Gezondheid. Je kunt een spinnenweb invullen op www.mijnpositievegezondheid.nl.

Kijk na het invullen eens goed naar het spinnenweb, en beantwoord dan in alle rust de volgende vragen:

  • Kun jij 3 aspecten (dus een van de 42 bullits onder de 6 dimensies in het spinnenweb) onderstrepen die belangrijk voor jou zijn?
  • Waarom zijn die belangrijk voor je?
  • Schrijf vervolgens jouw veranderwens op. Wat wil jij graag veranderen?
  • Wat is een eerste kleine stap die je zou kunnen zetten om jouw veranderwens te realiseren? Denk niet te groot, begin echt klein.
  • Wat kan ervoor zorgen dat je niet in beweging komt?
  • Wie of wat kan jou erbij helpen om wél in beweging te komen? Wie of wat is jouw stok achter de deur?

Hoe kom jij in beweging?

Het kan prettig zijn om je te laten begeleiden bij de verandering of veranderingen die jij wilt aangaan. Niet iedereen is in staat tot zelfreflectie en het herkennen en erkennen van gedrag en patronen. Hoe gaaf is het om een verandering inzetten te combineren met bewegen? Zodat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt?! Bewegen is namelijk een middel om je als mens de gewenste kant op te ontwikkelen. En dat heeft te maken met het ontwikkelen van vaardigheden en executieve functies. Door te bewegen worden de executieve functies en hersenactiviteit gestimuleerd. Bewegen activeert ook het limbisch systeem, het controleren van impulsen en het vermogen tot zelfreflectie.

Wij zijn er voor jou!

Vitality2improve combineert coaching met personalisatie, motivatie en bewegen (voornamelijk boksen). Wij lezen jouw lichaamstaal en expressies, en koppelen deze informatie in vragende vorm terug. Klopt het wat wij zien? Dit kan een confrontatie met jouw huidige gedrag zijn. Gedrag dat je ooit als succeservaring hebt opgeslagen. En wat gewoon voor jou is geworden. Een patroon. En het feit dat wij met jou aan de slag gaan, kan betekenen dat dit huidige gedrag niet (meer) bij jou past. Tijdens onze oefeningen wordt onbewust gedrag bewust gemaakt, en bouwen wij onze oefeningen zo op, dat jouw brein optimaal in staat is om nieuwe informatie, nieuwe (succes)ervaringen op te slaan. Je begrijpt het niet alleen. Je voelt het ook!

Aan de slag met en via Positieve Gezondheid. Kom in beweging. Succes gegarandeerd! Wij vertellen je er graag meer over!

Wij gebruiken Positieve Gezondheid tijdens onze trainingen (1-op-1), en verzorgen daarnaast ook workshops.

 

#vitaliteit #gezondheid #positievegezondheid #welzijn #workshop #training #coaching #veranderwens