Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Het leven bestaat uit verleidingen en uitdagingen, groot en klein. Iedere dag weer. Hoe ga jij daar mee om? En hoe zou je er mee om willen gaan? Waarom belemmert het jou nu in succes of geluk? Wat maakt dat je de stap nu hebt gezet om begeleiding te zoeken? Wat maakt, dat je dit artikel nu verder leest?

Verschillende vraagstukken

Vanuit mensen – op persoonlijke titel – of via organisaties krijgen wij verschillende vraagstukken voor. Herken jij wellicht een of meerdere vraagstukken bij jouzelf of de organisatie?

Persoonlijke vraagstukken als:

Voor jezelf kiezen, verhogen zelfvertrouwen, talent- en loopbaanontwikkeling, in beweging komen, doelen behalen, grenzen stellen, genieten, in het ‘nu’ leven, toekomstplannen, omgaan met ontslag of reorganisaties, overstappen van loondienst-verband naar ondernemerschap, stress en burn-out klachten, concentratieproblemen, relatieproblemen, omgaan met een scheiding, jaloezie, dwangstoornissen, eetstoornissen, begeleiding bij rouw/ verlies van dierbaren, verhogen fysieke en mentale vitaliteit, verhogen van kwaliteit van leven, verhogen welzijn en welbevinden, verminderen ziekte/ ziekteverzuim, …

Organisatievraagstukken als:

Verbeteren werkprestaties, verbeteren arbeidsklimaat, cultuurverandering, verhogen arbeidsproductiviteit, met plezier naar je werk, stress en burn-out klachten, verhogen medewerkerbetrokkenheid, zelfsturende medewerkers, verminderen ziekteverzuim, omgaan met collegae, omgaan met opgelegde sancties, assessments, preventief werken, zelfstandigen helpen naar een hoger niveau, begeleiding bij reorganisaties, communicatietrainingen, verminderen van arbeidskosten (arbokosten, kosten vervanging ziekte, eventueel juridische kosten), zichtbaar maken van verborgen ziekte(verzuim), etc.

Waarom voor Vitality2improve kiezen?

In onze programma’s, workshops en trajecten stel je eerst jouw persoonlijke (leer)doelen vast en maken we een start met de zelfanalyse, via een van ons gehanteerde methodieken (bijvoorbeeld Positieve Gezondheid of MeasureMe). Vervolgens maken we de balans op: waar sta jij en waar zou je willen staan? Door inzicht te krijgen in jouw eigen functioneren, ontstaan kansen om jouw huidige gedragspatronen door middel van vaardigheden te veranderen of te versterken. Je blijft in de kern de persoon die je bent, en toch ziet de buitenwereld jou positief veranderen. 

Onze aanpak?

Onze aanpak is praktisch, persoonlijk en resultaatgericht. Wij gaan uit van een integrale benadering, een positieve insteek en een stapsgewijze verandering.

  • De integrale benadering houdt in dat wij zowel de fysieke als mentale vitaliteit, en ook de werk- en privéomstandigheden zullen beschouwen.
  • De positieve insteek houdt in dat we vooral ingaan op de energiebronnen en motivatie. Bewustwording en inzicht zijn hierbij sleutelwoorden.
  • Kleine veranderingen kunnen jou al vitaler maken en succesvoller in het functioneren. Door deze kleine veranderingen te vieren, zal de energie om te blijven investeren worden vergroot.

In onze persoonsgerichte programma’s, workshops en trainingen ligt de nadruk op handelingsgericht leren en ervaringsgericht werken. Onder leiding van ervaren, gecertificeerde trainers wissel je ervaringen en vraagstukken uit en wordt er gewerkt met zowel individuele opdrachten als groepsopdrachten. Er worden verschillende werkvormen ingezet om het leereffect te vergroten. Daarbij kunnen ook fysieke oefeningen worden gebruikt, waarbij je voornamelijk aan boksen moet denken. De individuele opdrachten en groepsopdrachten worden geanalyseerd en besproken: je krijgt praktische tips en bruikbare suggesties die jou in staat stellen om jouw gedrag, vaardigheden en communicatie te verbeteren en te versterken. Iedere dag weer!

Aan het einde van het programma of individueel traject stel je een persoonlijk actieplan op: jouw voornemens zijn natuurlijk niet vrijblijvend, maar worden omgezet naar concrete acties in jouw dagelijks leven. Zo kun jij het borgen en iedere dag successen vieren!

Meer weten?

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve