Steun De Hollandse 100!

Wij steunen de Hollandse 100!

SAVE THE DATE! Helaas ging De Hollandse 100 in 2020 door COVID-19 niet door.  En heb je het al genoteerd in jouw agenda? Op zondag 12 september 2021 vindt de 6e editie plaats van De Hollandse 100. Schrijf je in op www.dehollandse100.nl

Hoe leuk is dit bericht op de socials van Lymph & Co/ De Hollandse 100?!?

🇳🇱 De eerste Hollandse 100 helden hebben zich alweer aangemeld.
René en Esther van Vitality2improve zullen vrijwillig de nodige massages verzorgen tijdens De Hollandse 100 op 12 september. Wie zijn René en Esther? Samen runnen zij hun eigen bedrijf waarin mentale en fysieke gezondheid op 1 staat. In eigen woorden: ‘Wij realiseren doorbraken op het gebied van vitaliteit in de breedste zin van het woord. Doorbraken in jouw gevoel, gedrag en handelen. De kracht van onze aanpak zit in het combineren van mentale coaching, in beweging komen (letterlijk en figuurlijk) en een gezond voedingspatroon.’ Een prachtige missie en twee prachtmensen willen we natuurlijk graag in het zonnetje zetten.
Toen we ze vroegen wat meedoen aan De Hollandse 100 betekent voor ze, beantwoorden zij deze vraag met: “Wij gunnen iedereen ondanks alles graag een lichtpuntje op deze dag!”
René en Esther, onwijs bedankt!
Hollandse 100
Wij steunen de Hollandse 100!

Wat is dat, de Hollandse 100?

Op zondag 8 maart 2015 werd de eerste editie van De Hollandse 100 verreden; een Oer- Hollandse winterduathlon met twee onderdelen waar we als Nederlanders mee opgegroeid zijn: schaatsen en fietsen. Met het evenement werd geld ingezameld voor Lymph&Co, een stichting die zich inzet voor meer onderzoek naar lymfeklierkanker.
Voor getrainde sporters met een flinke dosis doorzettingsvermogen was De Hollandse 100 de uitdaging in de maand maart van 2015. Deelnemers schaatsen eerst de spectaculaire olympische afstand: De 10 kilometer, waarna ze 90 kilometer zijn gaan fietsen door Gelderland. Een beetje voor jezelf maar vooral om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

🇳🇱 Wist je dat….

Lymph&Co sinds haar oprichting al meer dan 3.5 miljoen euro hebben opgehaald voor onderzoek? Nog meer wist je datjes? Komen ze!

  • er zijn al 6 onderzoeken naar Lymph & Co toe gegaan
  • met de Hollandse 100 wordt per editie meer dan 70.000 kilometer gemiddeld geschaatst en gefietst
  • in de voorgaande 5 edities van De Hollandse 100 is al ruim 350.000 km afgelegd door de deelnemers. Dat zijn bijna 9 rondjes rondom de aarde!

Heerlijke statistieken toch?

Waarom steunen wij de Hollandse 100?

Ongeveer 1 op de 50 mannen en vrouwen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfeklierkanker. Ondanks intensieve behandelingen overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten aan de gevolgen van deze ziekte. Lymfeklierkanker is daarmee de 3e kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de 5e kankersoort bij volwassenen.

Lymph&Co – de organisatie achter De Hollandse 100 – heeft twee doelen.  Zij vragen meer aandacht voor deze vorm van kanker en zij financieren grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingsmogelijkheden.

Samen één tegen lymfeklierkanker. Steun Lymph&Co.
Doneer nu of kom in actie.