Vitamines?! Daar had ik helemaal niks mee….

Trek jij dezelfde conclusie als ik, als je mijn blog hebt gelezen?!
Mijn conclusie is: voedingsuppletie (vitamines en mineralen) is keihard nodig en op termijn veel goedkoper en gezonder dan verslaafd te raken aan niet-natuurlijke (chemische) medicijnen. Medicijnen die vaak ook niet de oorzaak aanpakken, maar symptomen bestrijden… Antibiotica omdat je een longontsteking hebt… of heb je eigenlijk een gigantisch tekort aan vitamine C?!
Vitamines en mineralen zijn de bouwstoffen en beschermende stoffen die ons lichaam o zo hard nodig heeft, maar veel te weinig uit de huidige voeding binnen krijgt! En waardoor we dus vroeg of laat ziek worden… Ik ben blij dat ik – zo sceptisch als ik er in het begin tegenover stond – toch vitamines ben gaan slikken, nu al een paar maanden. Want ik voel me goed! Ik voel me vitaal en energiek!
Vitamines?! Daar heb had ik helemaal niets mee… maar nu dus wel! Want goede vitamines werken…
óók bij sceptische mensen 🙂

Goed voor je lichaam zorgen, dat doe je onder andere door goede voeding. En daarnaast natuurlijk een gezonde balans van inspannen en ontspannen. Oftewel: aandacht voor jezelf. Zowel voor de binnenkant als de buitenkant, je hele ‘huis’! Deze blog is een vervolg op mijn vorige blog (‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…’), waar ik vooral ben ingegaan op het mentale gedeelte van aandacht. In deze blog ga ik in op het fysieke gedeelte van aandacht: voeding. Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden, daar is iedereen het wel over eens. Wie te weinig voedsel heeft en honger lijdt, functioneert niet goed en wordt waarschijnlijk ziek. Te veel eten of overvoeding kan de gezondheid óók schaden. Hart- en vaatziekten, zwaarlijvigheid en diabetes of suikerziekte staan niet voor niets bekend als welvaartsziekten. Meer is dus zeker niet altijd beter…

Het belang van voeding dus… En het belang van voedingssuppletie. Want dát suppletie belangrijk is, heb ik bijna een jaar geleden zelf aan den lijve ondervonden. Zo gezond als ik dacht te leven, zo ‘slecht’ was mijn lichaam er aan toe! En dat ondanks een toch wel bewuste en uitgebalanceerde levensstijl… ’s Morgens een groene smoothie. Sneetje roggebrood of volkoren crackers met magere vleeswaren of kaas. Of kwark, met zelfgemaakte granola. Veel water drinken over de dag heen. En kruidenthee, liters kruidenthee! Bruin brood als lunch. Met weer een salade of rauwkost erbij. Glaasje karnemelk. ’s Avonds regelmatig roerbakken (groente en vlees/ kip, meestal zonder rijst, pasta of saus). En ja, uiteraard eet ook ik wel eens een hamburger met patat, ga ik ‘los’ in de sushitent,  drink ik in het weekend een goed glas wijn (of twee of drie…) met een toastje met kaas of lekkere chips & nootjes erbij… Maar over het algemeen hanteer ik toch echt wel een aardig uitgebalanceerd voedingspatroon. Tóch kreeg ik het dus voor elkaar om een gigantisch tekort aan verschillende vitamines en mineralen in mijn lichaam op te bouwen. Of anders gezegd: ik was bezig mijn ‘huis’ af te breken… Met bijbehorende klachten. Die achteraf niet zo vaag waren, als ik dacht. En ook m’n huisarts (h)erkende ineens een en ander. Klachten die héél snel weer verdwenen, toen ik begon met suppletie van een paar vitamines en mineralen. Om de grote tekorten weer aan te vullen, om te proberen weer een normaal en gezond niveau te bereiken…

Wow, wat zit een lichaam toch ‘gaaf’ in elkaar. Dáár (of toen) begon mijn grote interesse in voeding en suppletie pas écht! Want na het slikken van vitamine C en D3 (naast behandeling bij een natuurgeneeskundige, waar ik ook nog steeds loop en zeker ook baat bij heb), herstelde ik in no time van volledig thuiszitten in binnen 4 weken weer vol energie en goed in m’n vel weer fulltime aan de slag zijn. En daarnaast ook nog eens heel fit werd en het ene tennistoernooi na het andere speelde, en niet onverdienstelijk.
En nee, de vitamines waren geen drugs, maar gewoon hele goede, pure en natuurlijke vitamines! Met verschillende registraties (bij de EFSA, European Food and Safety Authority, bij NZVT – antidopinglijst en ook de NPN en Z-index).
En ik zou Esther niet zijn als ik daar niet meer van zou willen weten…

Zoals je waarschijnlijk wel weet van horen zeggen, via m’n facebook, linkedin of blog: ik ben distributeur geworden van deze mooie producten. En daar ben ik trots op, want het zijn mooie producten, die zich eigenlijk vanzelf verkopen. Want ze wérken!

Ik zeg: Try before you buy 🙂
Wil je hier meer over weten? Kan en mag ik jou adviseren?
Neem dan contact met me op!

Voordat ik in ga op voedingsmiddelen en voedingsstoffen (met een link naar het belang van suppletie van vitamines en mineralen) eerst een statement:
een vitaminepil kan een gezond eetpatroon NIET vervangen!
Want een gevarieerde voeding bevat veel meer nuttige stoffen dan in een vitaminepil zitten, dus blijf vooral gevarieerd en gezond eten!! Met vitaminesuppletie kan je WEL je lichaam (extra) beschermen of energie geven, je immuunsysteem opkrikken, je lichaamsactiviteit regelen, groei bevorderen, etc.

Het menselijk lichaam heeft om goed te functioneren dagelijks een gezonde voeding nodig, die voldoende energie en voedingsstoffen levert. Onze voedingsmiddelen zouden alle voedingsstoffen moeten bevatten die ons lichaam nodig heeft. Door verschillende redenen is de voedingswaarde van ons voedsel helaas schrikbarend achteruit gegaan. Oorzaken hiervoor zijn onder andere uitgeputte grond, luchtvervuiling, langdurige opslag, transport, eenzijdige voeding bij het slachtvee om op goedkope manier een snellere groei te verkrijgen en eenzijdige voeding in kweekvijvers (zoals zalm, …). Maar ook wordt bijvoorbeeld veel groente en fruit onder onnatuurlijke omstandigheden (in kassen) gekweekt. Kunstmatig geproduceerde voeding – dat momenteel de bulk vormt van ons dagelijks eten – is zo arm aan voedingsstoffen, dat ons lichaam simpelweg te weinig essentiële vitamine en mineralen binnenkrijgt om effectief te kunnen functioneren. Farmaceutisch bedrijf Geigy (Levensmiddelenlaboratorium) heeft daar een aantal jaren geleden onderzoek naar gedaan. Ik ben erg benieuwd naar de resulaten anno 2015, maar die kon ik helaas nog niet op internet vinden…
En dan heb ik 2 pagina’s interessante theorie over voedingsmiddelen, voedingsstoffen, en waarom ik overtuigd ben van het belang van suppletie van vitamines en mineralen in een infographic samengevat:

Vitamines

Trek jij dezelfde conclusie als ik, als je bovenstaande hebt gelezen?!
Mijn conclusie is: voedingsuppletie (vitamines en mineralen) is keihard nodig en op termijn veel goedkoper en gezonder dan verslaafd te raken aan niet-natuurlijke (chemische) medicijnen. Medicijnen die vaak ook niet de oorzaak aanpakken, maar symptomen bestrijden… Antibiotica omdat je een longontsteking hebt… of heb je eigenlijk een gigantisch tekort aan vitamine C?! Iets om over na te denken…

Vitamines en mineralen zijn de bouwstoffen en beschermende stoffen die ons lichaam o zo hard nodig heeft, maar veel te weinig uit de huidige voeding binnen krijgt! En waardoor we dus vroeg of laat ziek worden…
Ik ben blij dat ik – zo sceptisch als ik er in het begin tegenover stond – toch vitamines ben gaan slikken, nu al een paar maanden. Want ik voel me goed! Ik voel me vitaal en energiek!

Vitamines?! Daar heb had ik helemaal niets mee… maar nu dus wel!Want goede vitamines werken… ook bij sceptische mensen 🙂
1 op de 2 Nederlanders gebruikt al voedingssuppletie. Jij ook?!

 

Bronvermelding: bedrijfstrainingen Beyuna, en de volgende websites: www.mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding en www.voedingscentrum.nl