Wees krachtig

Wees krachtig! Dát is mijn nieuwjaarswens voor iedereen… 

Wees krachtig. Sta in je kracht. Als persoon. Fysiek en mentaal. In het dagelijks leven. In je dromen. In het hier en nu. En morgen. En overmorgen…

Maar: wat is dat nu, ‘in je kracht staan’? Wanneer je in je kracht staat, voel je je zelfverzekerd, blij en heb je het gevoel een doel in het leven te hebben! Groot of klein. En om dit te bereiken kun je een paar dingen doen. In ieder geval je angst loslaten. Angst voor het onbekende, angst voor de toekomst, angst dat iemand controle over je heeft, … Stap uit de angst en het monster wat je vreest, zal als een zeepbel uit elkaar spatten.

Heb vertrouwen dat je in staat bent om vanuit je buik te voelen wanneer iets goed voelt of niet. Je onderscheidingsvermogen is een natuurlijke gave waarmee je geboren bent. Als je je ergens goed bij voelt, is dit een teken dat je verbonden bent met je hogere zelf :-).
Hou van je zelf! Accepteer jezelf zoals je bent, hier en nu, en niet wanneer je bent veranderd, meer hebt bereikt, … Stel geen voorwaarden aan de liefde voor jezelf. Je bent prachtig zoals je bent. Omdat je jou bent!
Kies iets waarop je je wilt richten zoals bijvoorbeeld; meer liefde, geluk en vrede in je leven. Waar je je op richt, daar zul je meer van ontvangen. Dus als je je goed wilt voelen, richt je dan op die delen van je lichaam die goed voelen en wees daar dankbaar voor. Denk niet aan de delen die pijn doen of niet goed functioneren. Richt je op schoonheid, liefde, goede vrienden en al het goeds wat je nu al hebt. Sta in je kracht!
De afgelopen dagen heb ik – net als zoveel mensen – even teruggekeken op afgelopen jaar. 2014. Dat mijn jaar zou worden…
2014 heeft zowel ups als downs gekend. En ik zou ik niet zijn, als niet vooral de positieve dingen zouden blijven hangen. Om in mijn kracht te staan. En ik – vanuit de gedachte van het ‘omdenken’ – de negatieve dingen positief zal proberen uit te leggen. Omdenken. Van Berthold Gunster. Ken je die? Van het denken in kansen in plaats van in problemen? (kijk ook eens op www.omdenken.nl)

 

Begin 2014 was ik ziek. En ik kwam er maar niet uit. Na een relatief kleine ingreep in het ziekenhuis in november 2013, herstelde ik maar niet. Ik bleef vage klachten houden. Pijnen in m’n buik. Extreem vermoeid. Algehele malaise. Niet in staat om meer dan 2 tot 3 uur per dag te werken… Van huisarts, specialist, internist tot natuurgeneeskundige. De natuurgeneeskundige heeft een diagnose gesteld, waarin ik veel herkende. Me begrepen en gehoord voelde. En uiteindelijk heeft de huisarts haar diagnose bevestigd. In dezelfde periode had ik contact met een kennis. Hij wilde mij helpen. Om weer beter te worden. Fysiek. En financieel. Maar daarvoor moest ik wel uit mijn comfort zone komen… Help!

 

 Krachtig

 

Uit mijn comfort zone. Met vitamines… Die heb ik toch helemaal niet nodig? Ik eet toch bewust en gezond? Maar de natuurgeneeskundige had toch ook echt aangetoond dat mijn lichaam flink ontregeld was en een tekort aan diverse vitamines en mineralen had….
Ik kreeg een pot vitamine C. En D3. Want door onder andere die vitamines te slikken, zou ik me in no time toch echt wel beter gaan voelen. En dat was echt zo…
Ik kreeg ook een uitnodiging om een bedrijfspresentatie bij te wonen van het bedrijf dat de vitamines levert. En die avond heeft mijn leven verandert. Want ik zag openingen om een van mijn doelen die ik al jaren heb (…) te gaan waarmaken. Voor mezelf beginnen. Te beginnen met ondernemen! En dat vind ik best spannend. Ik ben begonnen aan een bumpy ride. En ik ben vooral gemotiveerd door de kansen die het mij gaat bieden, om mijn toekomst veilig te stellen. En nog mooier te maken. Ik ga mijn dromen realiseren. Ik ben begonnen met mijn reis. Ik ben begonnen met ondernemen! Esther2improve, health & lifestyle. En dát is mijn vervoersmiddel voor de toekomst…

Ondertussen heb ik al een paar stappen gezet om Esther2improve neer te zetten… Esther2improve, Health & Lifestyle. Over het lichaam. En voeding. En gezondheid. Over inspiratie. En motivatie. En spiritualiteit. Over interessante boeken. En evenementen. En hot spots. Over Health & Lifestyle-gerelateerde onderwerpen in de breedste zin van het woord!

Mijn huisstijl is inmiddels al ontwikkeld! Mijn webshop is online! Mijn website is nog in ontwikkeling. Tja, ook ik moet keuzes maken. Een dag heeft helaas maar 24 uur…

Een mooie spreuk vind ik “Kiezen om gekozen te worden“. Ik heb gekozen voor het volgen van Blogcolleges, in plaats van die tijd aan mijn website te besteden. En dit is mijn eerste blog die live gaat! En iets met een olifant gaat mijn volgende blog worden… “Olifant op hoge hakken”... Nieuwsgierig geworden? Abonneer je op mijn blog. Blogs die zullen gaan over health & lifestyle. Dat is gelijk ook de rode draad voor mijn vooruitblik naar 2015. Het jaar 2015 zal voor mij in het teken staan van health & lifestyle. Voor mijzelf. En voor de mensen om mij heen.