Examenstress…

Examenstress. Hoe komen jullie als gezin met essentiële oliën de examenperiode door?

Het is zover. De examenperiode voor veel scholieren. En dat is voor iedereen in huis vaak een stressvolle periode. Kinderen die extra geprikkeld zijn door de aanstaande examens. Ouders die hun best doen om het in huis zo ontspannen mogelijk te houden. Broertjes en zusjes die het moeten vergelden. Het is een aantal weken balanceren door alle emoties. Daarom vandaag wat tips om als gezin goed de examenperiode door te komen. Er zijn verschillende essentiële oliën kun je hierbij kunnen helpen. De belangrijkste oliën die kunnen helpen bij examenstress licht ik in dit bericht toe.

examenstress

Nog éven leren…

Tijdens de studiesessies, omdat je denkt dat je het nog niet goed genoeg weet, zijn Grapefruit, Peppermint, Adaptiv en Lemon-olie jouw beste vrienden.  Deze essentiële oliën helpen om helder en scherp te zijn en daarnaast vooral gefocust en geconcentreerd bezig te kunnen blijven.

Hoe gebruik je deze oliën?

 • Je doet 3-4 druppels van een van de oliën (of een combinatie ervan) in een diffuser en zet deze in de ruimte waar je studeert.
 • Je doet 1 druppel olie in je hand, wrijft even in de handen en vormt met je handen een kommetje over neus en mond, en inhaleert 3 keer diep in en uit. Cuppen, noemen we dat.
 • Combineer 3 druppels Adaptiv met kokosolie en masseer de schouders, nek en rug om spanning te verminderen en vermoeidheid te verlichten.
 • Masseer een druppel Adaptiv op je polsen en slapen als je de behoefte voelt om snel kalm te worden.

Slaap lekker!

Je wil natuurlijk goed uitgerust aan je examen beginnen. Een combinatie van 3 ontspannende en rustgevende oliën kunnen jou hierbij helpen: Lavender, Vetiver en Cedarwood.

Hoe gebruik je deze oliën?

 • Doe 1 druppel van elke olie in de diffuser voor je gaat slapen. Je maakt dus een blend die een diepe, rustgevende slaap ondersteunt.
 • Neem 1 druppel van elk van deze oliën in je hand en vermeng dit met een basis olie (jojoba-olie of gefractioneerde kokosolie). Breng dit aan onder je voeten. Of maakt er een roller van, zodat je het makkelijk onder de voeten kan smeren.

Op weg naar het examen…

Zowel Lavender, Adaptive als de Balance kunnen helpen om het gevoel van rust en balans te bevorderen (en tegelijkertijd gevoelens van angst en nervositeit te verminderen). Een mooie start van een spannende dag. Al kun je deze 2 oliën ook gedurende de dag blijven gebruiken.

Hoe gebruik je deze oliën?

 • Smeer 1 druppel Lavender achter in je nek, achter de oren en/ of op de polsen om rustig en ontspannen te blijven.
 • Smeer 1 druppel Balance onder beide voeten. Dit kan je helpen om je gedachten in het hier en nu bij het examen te houden en zeker van je zelf aan het examen te beginnen. Doe dit ’s morgens als je opstaat, voordat je je sokken en schoenen aantrekt.
 • Combineer 3 druppels Adaptiv met kokosolie en masseer de schouders, nek en rug om spanning te verminderen en vermoeidheid te verlichten.
 • Masseer een druppel Adaptiv op je polsen en slapen als je de behoefte voelt om snel kalm te worden.

Tijdens het examen

Om je geconcentreerd en gefocust te houden, kun je de Lemon, Adaptiv of Peppermint gebruiken.

Hoe gebruik je deze oliën?

 • Leg een tissue naast je met daarop een paar druppels Lemon of Peppermint. Als je merkt dat je concentratie minder wordt kun je even ruiken aan het tissue en de olie haar werk laten doen.
 • Maak een roller met Peppermint en een dragerolie (gefractioneerde kokosolie of jojoba-olie), en smeer die op je polsen (en ruik daar regelmatig aan), en eventueel op de slapen of achter de oren.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes met de examens 😉

 

Meer weten?

Wil jij essentiële oliën bestellen? Dat kan via deze link.  Naast de eerlijke producten van doTERRA, krijg je ook nog de ondersteuning van Esther daarbij, om stap voor stap enthousiast gebruiker van de essentiële oliën te worden!

NB. We doen meer dan essentiële oliën. In deze flipbook kun je het volledige aanbod van Vitality2improve terugvinden.

Of neem contact op met René of Esther, om een casus of vraagstuk voor te leggen, zodat samen bepaald kan worden of en zo ja, op welke manier Vitality2improve daarbij kan helpen.

#vitality2improve #doterraeurope #essentieleolie #ontspanning #welbevinden #rust