Wat je altijd al hebt willen weten over essentiële olie!

Wat je altijd al hebt willen weten over essentiële olie!

Vitality2improve helpt jou met het inventariseren en in kaart brengen van de behoeftes en wensen op het gebied van vitaliteit, in de breedste zin van het woord. Zowel fysieke als mentale vitaliteit. Op basis van jouw behoeftes en wensen op het gebied van vitaliteit komen wij met een uitgewerkt plan van aanpak. Wij helpen jou bij het zoeken van de meest geschikte interventie om jouw vitaliteitsdoelstelling te realiseren. Dat kan in de vorm van training/ coaching, maar ook door het inzetten van bijvoorbeeld essentiële olien in jouw leven. Want essentiële olien kunnen op een laagdrempelige manier een heel groot verschil in jouw leven maken! Wij vertellen je in dit artikel wat je altijd al hebt willen weten over essentiële olie!

Waarom doTERRA?

Natuurlijke producten zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren en doTERRA is één van de toonaangevende merken in deze markt. doTERRA is gespecialiseerd in de productie van essentiële oliën en andere natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging en welzijn. Van ontspannende lavendel tot opwekkende pepermunt; we hebben een ruime selectie van pure, natuurlijke oliën om uit te kiezen. Of u nu uw stemming wilt verbeteren, beter wilt concentreren, een natuurlijke remedie tegen seizoensklachten (hooikoorts), meer energie, of gewoon wilt genieten van de therapeutische voordelen van aromatherapie. Het kan allemaal. De toepassingsmogelijkheden zijn breed!

Waarom biedt Vitality2improve essentiële olie aan?

In 2021 kwam ik – Esther – in aanraking met essentiële oliën. Ik ontdekte dat deze oliën mij konden helpen bij stressreductie, rustiger en dieper slapen en het verminderen van spanning in mijn hoofd. Eerlijk is eerlijk: ik was sceptisch over het effect en mijn omgeving ook. Maar ik was ook nieuwsgierig! En het resultaat was verrassend, de oliën hadden echt effect! En nog dagelijks ervaar ik nieuwe, mooie effecten. Als remedie tegen hooikoorts, bij het verbeteren van mijn stemming, bij focus en concentratie. En dat op een eerlijke, pure en natuurlijke manier! En dat willen wij heel graag delen.

Essentiële olie, thuis of op de werkvloer

Geuren prikkelen onze hersenen en zetten een proces in gang. De chemische deeltjes in de essentiële oliën triggeren de geurreceptoren in je neus en sturen een bericht naar het limbisch systeem. Dit is het deel in je hersenen dat betrokken is bij emotieregulering, geheugen, leren, genot en motivatie; maar ook het deel van de hersenen dat de controle van hartslag, bloeddruk, ademhaling, stress en hormoonbalans beheert. Geuren hebben daarom een sterke invloed op onze gedachten, gevoelens, handelingen en lichamelijk functioneren.

 

Hoe essentiële olie te gebruiken?

Zowel thuis of op de werkvloer kun je essentiële olie inzetten. Bijvoorbeeld:

  • aromatisch (= verstuiven via een diffuser of via je handen; dit heet heet cuppen)
  • topisch (= plaatselijk aanbrengen van de olie op de huid door bijv. 1-3 druppels olie op de voetzolen, nek, borst of achter de oren te masseren)
  • intern (= door bijv. 1 druppel onder de tong of opgelost in thee, water of melk in te nemen. Bij essentiële olie met sterke smaak is inname via een capsule ook mogelijk. Directe inname van de olie is bij bijna alle oliën van doTERRA mogelijk).

Meer informatie?

Lees meer over essentiële oliën op de pagina die wij daarvoor hebben aangemaakt. En volg ons op Instagram (@vitality2improve_doterra) of Facebook.Esther van Rijnsoever – Ockeloen – [email protected] – 06-46183348

#vitaliteit #welzijn #gezondheid #fysiek #mentaal #doterra #essentieleolie