Elk seizoen in je element: de winterperiode

Elk seizoen in je element

Na onze wintersportvakantie – we zijn net terug – hopen we altijd dat de lente in aantocht is. Maar… daar lijkt het momenteel nog helemaal niet op. Daarom nu – begin maart – toch nog een artikel over de winter! Want wij geloven dat je elk seizoen in je element kunt zijn. Ook in de winterperiode.

De tijd van rust

De winter in de tijd van rust, herstel en inkeer. En… goed voor jezelf zorgen! Veel mensen hebben in de winter last van vermoeidheid, stemmingswisselingen, gebrek aan energie en meer behoefte aan binnen zitten bij de warme kachel en het verminderen van activiteiten. Cocoonen, noemen we dat ook wel. Elk seizoen in je element: ook in de winterperiode!

Kou beïnvloedt niet alleen ons gedrag, maar ook onze steming. Sommige mensen hebben in de herfst en winter last van chagrijnigheid en depressiviteit. En eerlijk is eerlijk – sommige mensen hebben daar elk seizoen last van ;-).

De winterblues

De oorzaak daarvan is een tekort aan licht. Alle klachten die voortvloeien uit een lichttekort worden winterdepressie, de winterblues of Seasonal Affective Disorder (SAD) genoemd. De klachten kunnen zich zowel mentaal als lichamelijk uiten:

  • veel slaap nodig hebben
  • grote behoefte aan calorierijk voedsel
  • gewichtstoename
  • gebrek aan energie
  • somberheid
  • (over)vermoeidheid
  • concentratieproblemen

Adviezen voor de winterperiode

Het belangrijkste – niet alleen in de winterperiode, maar eigenlijk altijd – is om te luisteren naar je lichaam. Zorg voor rust en ontspanning, maar ook voor voldoende lichaamsbeweging en buitenlucht. Ook een (stoel)massage is zeer aan te raden!

Zorg daarnaast voor vitaminerijk voedsel om je weerstand op peil te houden, en vul bij voorkeur ook aan met supplementen. Bijvoorbeeld de Lifelong VitalityPack van doTERRA.

Geniet van de mooie dingen die te zien zijn in de natuur. Verwonder je, en geniet! Ga naar buiten en trek er op uit.

Steek een kaars of de openhaard aan en zorg voor licht in huis.  Warm en gezellig. Ook het gebruiken van essentiële olien in een diffuser kan in deze periode erg prettig zijn. Gebruik dan bij voorkeur verwarmende geuren, met bijvoorbeeld kaneel of kruidnagel of sinaasappel.

 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Of je in deze periode nu mentale of fysieke klachten ervaart: wij komen graag met jou in contact om te verkennen of en hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen. Door een training (mentaal), een (stoel)massage (fysiek) of een gezonde leefstijl (mentaal en fysiek).

Meer weten? Neem dan contact op met René of Esther. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve

 

#vitaliteit #persoonlijkeontwikkeling #teamontwikkeling #preventie #vitality2improve #workshop #training #boksen #massage #stoelmassage #essentieleolie #rust #ontspanning