Tijd voor jezelf!

Tijd voor jezelf!

Een massage betekent tijd voor jezelf, pure ontspanning en heerlijk tot rust komen. Een massage is daarnaast ook nog eens goed voor lichaam en geest. Je zult merken dat als je regelmatig gemasseerd wordt, je beter zult functioneren. Denk hierbij aan een beter humeur, betere werkprestaties en een gelukkiger sociaal leven. Heb je last van een slechte doorbloeding? Sportblessures? Kun je jezelf slecht concentreren? Opgebouwde spanning als gevolg van mentale stress of verkeerde houding? Een paar voorbeelden waarbij je er goed aan doet om te kiezen voor een massage! Je kunt kiezen uit verschillende soorten massages, hieronder hebben we er zes voor je op een rijtje gezet. Voor welke massage ga jij?

Verschillende massages

Bij Vitality2improve, massage & wellness kun je vanuit de mobiele massagepraktijk (oftewel: bij u thuis of op kantoor!) of op onze locatie in Kockengen terecht voor verschillende massages door René of Esther:

Invalshoeken

Het geven van een massage kan dus vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren:

Vanuit klachten/symptomen

Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele.

  • Behandelen van lichamelijke klachten/symptomen gebeurt hoofdzakelijk door vaklieden uit de (sport)gezondheidszorg zoals sportmasseurs, chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten. Deze laatsten zullen overigens doorgaans geen massagetechnieken toepassen, maar uitgaan van een medisch behandelplan van zowel oefentherapie als manuele technieken.
  • Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten. Een fysieke klacht kan hierbij wel de aanleiding van een behandeling zijn.
  • Daarnaast zijn er aanbieders van zogeheten alternatieve geneeswijzen die als onderdeel van hun methode (ook) massage gebruiken (zoals bij shiatsu). Door hen wordt vaak geen scheiding tussen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten gemaakt.

Vanuit wensen/behoeften

Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn. Massage kan (afhankelijk van de massee) ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn. Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, seksuele behoeftes, aan het lenigen van aanrakingsarmoede, of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven, kunnen aanleiding zijn voor een massage.

 

Wil jij ook een massage, thuis of op kantoor?

Neem dan contact op met René of Esther.

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve

 

 

 

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Massage