Jezelf volgen is genoeg

Alles wat je moet weten, komt op het juiste moment tot je

Jezelf volgen is genoeg. We neigen ons echter vaak te richten op onze hoge maatstaven en vergelijken onszelf met anderen. Zo ontstaat er vaak een verschil tussen dat wat we vinden wat we moeten, en dat wat we voelen wat we willen. Maar we hoeven niet alles te weten, te doen of te kunnen. Jezelf van binnenuit volgen, is genoeg. Dan zal alles wat je nodig hebt op jouw pad zich als vanzelf aan je ontvouwen.

 

Niet afwachten!

Nee, dat wat je mag leren, ontwikkelen of weten, komt niet vanzelf op je af. Ga dus niet in de afwacht-stand. Het ‘werk’ zit in het opmerken en volgen van je natuurlijke impulsen. Wat geeft jouw innerlijke systeem aan? Wat voelt kloppend? Waar ontspan je van? En waar beweeg je naartoe?

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Onder persoonlijke ontwikkeling verstaan we onder andere ‘jouw talenten ontdekken’, ‘vanuit jouw kracht opereren’ en ‘onderzoeken wat jij echt wilt’. En ook ‘beter worden in jouw vak’, ‘doelgericht werken naar een volgende stap’ en ‘samenwerken met ervaren vakmensen’. De afgelopen jaren is voornamelijk persoonlijke ontwikkeling voor veel mensen een thema geworden.  Hieronder een paar redenen waarom mensen zo bezig zijn met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling:

  • Tijdens de crisisjaren kozen veel mensen voor veilige studies zoals bedrijfskunde en rechten, terwijl hun hart mogelijk ergens anders lag.
  • De druk om te presteren is door de crisis toegenomen. Er was minder ruimte om de eigen talenten te ontdekken. Zodoende moeten de mensen dat nu tijdens hun werkende leven uitvinden.
  • Het gaat weer goed met de economie waardoor mensen de luxe hebben om keuzes te maken op basis van talent en passie.
  • Steeds meer organisaties zijn platter georganiseerd en werken met rollen in plaats van functies. Door te kiezen voor rollen, nodig je werknemers uit om werk te doen wat beter bij ze past.
  • Kiezen voor rollen vraagt om reflectievermogen en nodigt tegelijkertijd werknemers uit om na te denken over hun sterke en minder sterke punten.
  • Dat persoonlijke ontwikkeling belangrijker wordt, heeft ook te maken met dat het tegenwoordig makkelijker is om vakinhoudelijke kennis te vergaren dan vroeger. Bijvoorbeeld via e-learning en webinars. Wie wil weten hoe hij met de nieuwste versie van een bepaald programma werkt, zoekt gewoon een YouTube-filmpje met de uitleg.

Ondanks de duidelijke voorkeur voor persoonlijke ontwikkeling, lijken veel bedrijven vooralsnog echter nog de meeste focus te leggen op professionele ontwikkeling.

Jezelf volgen is genoeg. Een paar vragen die je aan jezelf kunt stellen!

  • Wat vind ik dat ik moet doen? En wat voel ik dat ik wil?
  • Waar zit momenteel de verruiming? En waar zit de verkramping?
  • Waar mag ik op vertrouwen? Wat hoef ik nu  nog niet te weten?

Succes met het volgen van jezelf!

Wil jij weten hoe wij jou hierbij kunnen helpen?

Neem dan contact op met René of Esther.

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve