Als het even tegenzit…

"Als het even tegenzit, raak dan de moed niet kwijt. De mooiste dingen in het leven, kosten nu eenmaal heel veel tijd".

Spreuk van Martin Gijzemijter

Als het even tegenzit…

Veel mensen komen bij ons als het tegenzit. Als het allemaal even niet zo gaat zoals bedacht of verwacht.

Een van onze mooie oefeningen gaat over doorgaan bij tegenslag. En of die tegenslag nu groot of klein is: deze oefening werkt! De essentie? Deel de oplossing op in stappen. Immers, een olifant eet je ook niet in een keer helemaal op ;-). En heb ook oog voor jouw triggers, dingen die jou kunnen vertragen of helemaal kunnen verstarren of belemmeren…We leren jou door te gaan na tegenslag, in plaats van op te geven. Hoor je het stemmetje in je hoofd al weer praten? ‘Zie je wel, je kan het niet’. ‘Dit gaat je nooit lukken’. ‘I told you so!’.

Doorgaan bij tegenslag, daar kun jij je in ontwikkelen! Hoe? Door jouw innerlijke kracht voelbaar en zichtbaar te maken. En door in oplossingen te denken; een eigen stappenplan creëren om jouw doel te behalen, door jouw creatieve denkvermogen te activeren. Doordat jij zelf heel duidelijk kan verwoorden wat de meerwaarde is om door te gaan, wordt jouw intrinsieke motivatie aangesproken.

Doorgaan na tegenslag heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling en doelgericht handelen.

Het nemen van beslissingen heeft grote invloed op het behalen van persoonlijke doelstellingen. Je hebt als persoon oneindige mogelijkheden om te benutten, belangrijke verantwoordelijkheid tegenover jezelf is absoluut helder krijgen wat je wilt. Dit is onlosmakelijk verbonden aan het nemen van beslissingen. Duidelijk mag zijn dat het ware succes ontstaat wanneer je ontdekt wat je graag doet en er met hart en ziel aan werkt om er steeds beter in te worden. Vanuit deze visie is het maken van beslissingen een bewuste en vastberaden vaardigheid.   

Wanneer je volkomen helder hebt wie je bent, wat je wilt en waar je heen wilt, maakt dat je 10x zoveel en sneller doelen zult bereiken dan een gemiddeld persoon. Weten wat je wilt en inzicht in de meerwaarde en consequenties die hieraan gekoppeld zijn, is de eerste stap in de richting van het bereiken van je (persoonlijke) doelen.            

Doelgericht handelen

Het kiezen van een doelstelling is het begin, nu begint het echte werk. Doelgericht handelen. Slechts 3% van de bevolking werkt met heldere doelen en met uitgewerkte plannen om ze te bereiken. Slechts 3% werkt dagelijks aan zijn belangrijkste doel. De grote meerderheid van de mensen heeft wensen i.p.v. doelen. Pas als je tot in detail en zorgvuldig je doel beschrijft en voorbereid, weet je dat je je doelstelling op tijd zult bereiken.   

Doelen beschrijven

Een doel is een gewenste situatie, iets dat je wilt bereiken. Dat iets is meetbaar en concreet.  Doelen beschrijven die ook echt beklijven, doe je door ze niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief te beschrijven.

  • Kwalitatief:
    stel vast wat je zult denken en voelen als je je doel hebt behaald. Je roept die gevoelens in jezelf op door je voor te stellen dat je het doel dat je hebt beschreven al bereikt hebt.  
  • Kwantitatief:
    maak het doel meetbaar. Dit creëert een doelwit om op te richten en stelt in staat om je vooruitgang bij te houden. Meten is weten. 

Wil jij weten hoe wij jou hierbij kunnen helpen?

Neem dan contact op met René of Esther.

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve