Kronkelige wegen en mooie uitzichten

Het zit er op, onze vakantie in Oostenrijk.

Deze vakantie stond in het teken van kronkelige wegen en mooie uitzichten. En wat een mooie metaforen gingen er door het hoofd van zowel René als Esther. Metaforen die zij beiden op hun eigen manier aan de ervaringsgerichte manier van coachen koppelen waar Vitality2improve voor staat. Met uitzicht op de bergen schrijven we dit bericht.

 

Ervaren, beleven en doorleven

Ervaren, beleven en doorleven, dat is waar wij – Vitality2improve – jou in kunnen bijstaan. Van uitzichtloze situaties en verschillende momenten waar opgeven dichterbij ligt dan doorgaan, naar de beloning: schitterende uitzichten, vergezichten en vooral ook trots, om – ondanks kronkelige wegen, en soms echt onbegaanbare wegen (…) – toch door te zijn gegaan.

We can do it. You can do it! Soms heb je iemand nodig aan wie je je kunt optrekken. Dat zagen we ook bij onze kinderen, die steun vonden bij elkaar of een andere deelnemer aan een begeleide wandeling. En soms heb je een gids nodig, iemand die al vaker met het spreekwoordelijke bijltje heeft gehakt (in dit geval: de omgeving goed kent) en je gerust kan stellen, dat het over niet al te lange tijd écht anders zal zijn en jou tips of tools aanreikt om verder te kunnen.

 

Kronkelige wegen en mooie uitzichten

Wat hebben wij genoten. Van een vroege wandeling om broodjes te halen (in je eentje, in stilte, met je eigen gedachten en verwonderingen) tot geweldige zonsondergangen, van de grootse uitzichten op de bergen én vanuit de bergen op de omliggende omgeving, tot de effecten van het natuurgeweld na een pittige regenbui (vlak voordat wij hier aankwamen), waardoor de trein voorlopig niet meer door het dal kan rijden (spoorlijn ‘hangt’ voor een deel omdat de grond eronder is weggespoeld) en ook verschillende wandelpaden gesperrt waren omdat de rivieren de grote hoeveelheden water niet goed konden verstouwen en de rivier flink buiten de oevers was getreden.

   

Vitality2improve gebruikt vaak metaforen die met de natuur te maken hebben.

In bovenstaande korte reflectie op onze vakantie staan er ook een paar. Heb je ze ontdekt?

  • Stiltewandeling in de natuur (dus ook geen oortjes in met muziek ;-)) – alle tijd en ruimte voor jouw gedachten en emoties. Ze mogen er allemaal zijn!
  • Waar verwonder jij je over?
  • Waar of wanneer voel jij je klein?
  • Waar kijk jij naar uit (of: over uit)?
  • Waar kun jij van genieten?
  • Hoe vindt jij een weg bij obstakels? (of: hoe ga jij om met tegenslag?)
  • Waardoor laat jij je meevoeren?
  • Durf jij buiten gebaande paden te gaan?

 

Is er een onderwerp of situatie waarover jij met een van ons van gedachten wilt wisselen?

Neem dan contact op met René of Esther.

www.vitality2improve.nl of https://www.instagram.com/vitality2improve/ of https://www.facebook.com/vitality2improve