Hoge muren of deuren die open gaan?

Succesvol samenwerken heeft te maken met jou! Met jou in relatie tot ’de ander’. Met jou in relatie tot de omgeving. En ook met jou in relatie tot jezelf.  Succesvol samenwerken heeft alles te maken met verbinding. Laat je niet leiden door emoties en onbewuste patronen, maar kies bewust voor succesvol samenwerken, vanuit authenticiteit! Zodat muren verdwijnen en deuren open gaan.

Hoge muren of deuren die open gaan?

Regelmatig mogen wij teams begeleiden op Samenwerking & Communicatie. Succesvol en prettig samenwerken en communiceren is voor groot deel gehangen aan het herkennen van de eigen situatie. Tijdens onze oefeningen wordt dan ook veel gewerkt met praktijkvoorbeelden en metaforen. De hoge muren die soms worden ervaren gaan wij helpen afbreken, zodat er weer deuren open gaan. Deuren richting samenwerking en communicatie, vanuit authenticiteit, begrip en respect.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag

De weg naar effectieve communicatie en samenwerking start met een essentieel vertrekpunt: Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag! Fricties en meningsverschillen doen zich voor in elke relatie; thuis en op het wek. Maar de ander steeds de schuld geven, maakt een mens alleen maar onmachtiger en gefrustreerder.

Goede samenwerking met collega’s

Goed samenwerking en goede communicatie zijn twee kanten van de dezelfde munt. Enige reflectie op de samenwerking helpt. Het betreft competenties  als “Fatsoenlijke feedback kunnen geven”, “Ophouden met defensieve reflexen”, “Luisteren en er wat mee kunnen.” In talloze trainingen, workshops en hei-sessies krijgen mensen handvaten, maar dat betekent nog niet dat dit gelijk ook goed kan worden toegepast. Het lijkt zo simpel. Toch lukt het niet. Want voor velen is het dus helemaal niet simpel. Men heeft geen zin in verwijten, kritiek en irritaties. Onmacht, angst, agressie en onzekerheid spelen op. Hoe ga je daar mee om?

Vitality2improve pakt het in haar trainingen, workshops en coaching anders aan. Naast een stuk theorie en inzicht, worden vooral de vaardigheden getraind én doorleefd. En dáár zit de sleutel tot succes.

Wat leren deelnemers tijdens een traject Samenwerking & Communicatie?

Deelnemers…

  • leren hoe de hersenen je kunnen tegenwerken.
  • leren de belangrijkste punten van communicatie en feedback.
  • begrijpen de 4 wetten van groepsdynamica.
  • krijgen inzicht in persoonlijke gedragspatronen.
  • herkennen hun belemmerende overtuigingen en weten hoe ze om te keren.
  • begrijpen hun emotie en weten hoe dat klein(er) te maken en zich niet te laten belemmeren.
  • handelen effectiever in verschillende situaties.
  • zijn is staat om op een respectvolle manier feedback te geven en te ontvangen.

Alles samen resulteert in het ervaren van controle, rust en werkplezier in situaties waar deelnemers dat eerst niet of minder hadden.

Meer weten?

Neem dan contact op met René of Esther.