Krijg geen spijt van géén keuzes maken in jouw leven

Krijg geen spijt van géén keuzes maken in jouw leven…

Doe jij wat jij écht belangrijk vindt? En dan bedoelen we niet alleen in het werk, maar ook in privé. Helaas spreken wij regelmatig die gewoon maar blijven aanmodderen. Zonde! Wij gunnen jou een bewuste, gelukkige en gezonde leefstijl, waardoor jij met veel energie en kracht kunt leven in plaats van overleven of geleefd worden. Vanuit je intrinsieke motivatie kun je jouw volledige potentieel benutten en dat doen wat jou écht gelukkig maakt. Hiervoor is discipline nodig en ook het loslaten van posities en oud gedrag. We kunnen je hierbij ondersteunen, de enige die het succesvol kan maken dat ben JIJ.

Coaching kost geld. En dat is voor veel mensen een showstopper. Maar bedenk eens voor jezelf: denk je dat je op je sterfbed eerder spijt hebt van de investering die je hebt gedaan in coaching, of eerder spijt van het feit dat je nooit echt een keuze hebt durven maken?! Het leven is te kort om er niet het maximale uit te halen!

 

Hoe ziet jouw leven er uit?

De afgelopen periode heeft veel mensen doen nadenken over wat zij echt belangrijk vinden. En toch gaan de meeste mensen – nu er veel versoepelingen komen – gewoon weer door als zo’n anderhalf jaar geleden…

Mogen wij jou inspireren met een filmpje over jouw leven:

https://www.youtube.com/watch?v=g8LkhjvuQfM

 

Het filmpje – voor degenen die niet willen kijken – is gebaseerd op het verhaal van de meester en de stenen.

Een Tibetaanse meester gaf eens een lezing voor een klas economiestudenten. Op zijn bureau stalde hij een glazen vaas en een aantal kiezelstenen. Een voor een deed hij de stenen in de vaas, tot er geen steen meer bij kon. “Is de vaas vol?”, vroeg hij aan de klas. “Ja”, oordeelde de klas.

De meester glimlachte en pakte van onder het bureau een pot met grind, die hij in de vaas gooide. Met een beetje schudden verdween al het grind in de vaas. Opnieuw vroeg de professor: “Is deze emmer vol?” Zijn toehoorders begrepen zijn opzet. Eén van antwoordde: “Waarschijnlijk niet…”

Daarop haalde de wijze onder de tafel een zakje zand. Aandachtig goot hij het in de vaas. Het zand vulde de plaatsen tussen de grote stenen en de kiezeltjes. Toen hij dat gedaan had, vroeg hij weer: “Is deze emmer vol?” Ditmaal schudden allen eensgezind het hoofd. “Goed”, zei de professor.

Hij nam een kannetje water en vulde de emmer tot de rand.

Hij richtte zich tot de groep en vroeg: “Welke grote waarheid toont dit experiment ons?” De moedigste antwoordde: “Het toont aan dat onze agenda nooit zo vol is als we denken. Als we het echt willen, is er altijd wel tijd voor meer afspraken en meer activiteiten.

“Nee”, antwoordde de wijze geleerde, “daarover gaat het niet. De grote waarheid die in dit experiment schuilt, is het volgende: als je niet eerst de grote stenen in de pot doet, krijg je ze achteraf niet meer in.

Wat zijn de grote stenen van ons leven? Onze familie, onze vrienden, onze dromen, ons geloof? Als we meer belang hechten aan de kleinigheden zoals de kiezeltjes en het zand, dan zullen zij alle ruimte in beslag nemen en blijft er geen tijd meer over voor de belangrijke, grote dingen in het leven.

Vergeet daarom niet jezelf de vraag te stellen: wat zijn de stenen van je leven? En leg die vervolgens als eerste in de vaas. Laat ze niet in de verdrukking komen, maar geef ze de ruimte, geef ze voorrang.”

Dit geldt ook voor zaken op je werk, wanneer je niet eerst de grote taken doet, raakt je dag gevuld met kleine taakjes, het zand…of het water…

 

Wat zijn de stenen, het grind, het zand en het water in jouw leven?

Wij helpen jou de belangrijke elementen van jouw leven te identificeren en vervolgens…

  •  richting te bepalen
  • focus te houden
  • een growth mindset te ontwikkelen
  • om jouw identiteit, normen en waarden te benoemen en omarmen.
  • om doel- en resultaatgericht in het leven te staan.
  • je volledige potentieel te benutten
  • tijd en onnodige stress te besparen
  • vertrouwen terug te winnen of vast te houden

Wij helpen jou de richting te bepalen
Meer dan 60% van de mensen dwaalt door het leven zonder écht een plan te hebben. Wij kunnen jou helpen jouw ware doel te achterhalen en je te helpen focus te houden. Als je eenmaal dat uiteindelijke doel voor ogen hebt, helpen wij jou in kleine, handelbare stappen je doel(en) te realiseren.

Wij helpen jou focus te houden
Om focus te houden, moeten we voortdurend aan onze doelen worden herinnerd – dag in dag uit, week na week, jaar na jaar. Wij zorgen ervoor dat je consequent de dingen die belangrijk voor je zijn. Je doet, volgt, meet en verbetert. De consequente focus om je dichter bij je doel te brengen is een sleutel tot succes.

Wij helpen jou een growth mindset te ontwikkelen
Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar. Stap voor stap verder komen! Met tegenslag kunnen omgaan. Jouw doel niet uit het oog verliezen.

Wij helpen jou om jouw identiteit, normen en waarden te benoemen en omarmen.
Wij zijn getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Wij helpen je duidelijk en concreet te krijgen over wie of wat je wilt zijn. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent!

Wij helpen jou om doel- en resultaatgericht in het leven te staan.
Uitstelgedrag is verleden tijd. Geen tijd meer om je te verstoppen, maar om stap voor stap jouw doel(en) te realiseren en resultaten te behalen.

Wij helpen je jouw volledige potentieel te benutten
Als je jezelf wil ontwikkelen, moet je de lat steeds een beetje hoger leggen. Maar niet té hoog… Van dag tot dag kun je jouw doelen gemakkelijk uit het oog verliezen door de dagelijkse routines. Wij zorgen ervoor dat je jouw volledige potentieel benut door je te vertellen dat je groter kan gaan denken. Wij dagen je uit jouw potentieel te zijn en deze ook te benutten.

Wij helpen je tijd en onnodige stress te besparen
Wij begeleiden jou om jouw eigen vooruitgang te versnellen. Wij helpen jou focus te houden op daar waar jij naartoe wilt.

Wij helpen je jouw vertrouwen terug te winnen
Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen . Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Onze manier van coachen is een krachtige vorm voor zowel persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van vaardigheden, die leidt tot verandering en resultaat. Wij richten ons op persoonlijke groei, verandering en veerkracht, en zijn er vooral op gericht om jou inzicht in jouw eigen functioneren te verdiepen. Jouw situatie en jouw beleving staat hierbij altijd centraal. De 2 belangrijkste pijlers van onze aanpak zijn bokscoaching in combinatie met Positieve Gezondheid*.

Genoeg aanleiding om een – geheel vrijblijvend en kosteloos –  intakegesprek in te plannen?

Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken. En onthoudt: “Het verleden ligt al achter ons, maar de toekomst hebben we grotendeels zelf in handen!

Tot binnenkort? Met vitale groeten!

René & Esther
Vitality2improve

 

*Positieve Gezondheid is een initiatief van het Institute for Positive Health (www.iph.nl)