Waarom doe ik dit?

WAAROM doe ik dit?

Verschillende mensen stellen zichzelf heel vaak de vraag: waarom? Ik ook…

Waarom? is een goede vraag om de dag mee te starten. Want als je je afvraagt waarom je iets doet, kom je iets te weten over jouw motieven en drijfveren. Doe je het voor jezelf? Of doe je het voor een ander? Doe je het omdat het moet? Of omdat je het wilt? In de antwoorden die je op deze vragen geeft, zit een wezenlijk verschil!

Voorwaardelijk of onvoorwaardelijk?

Soms doe je iets omdat je er zin in hebt, en soms omdat je er iets voor terug wilt krijgen. Je koppelt er al dan niet een voorwaardelijkheid aan. Het verschil tussen voorwaardelijk en onvoorwaardelijk is levensgroot. Al doe je feitelijk dezelfde dingen, de voorwaarden die je al dan niet bewust stelt, zeggen heel veel over jouw relatie met ‘de ander’. Door je de vraag te stellen Waarom? werp je een scherp licht op jouw doen en laten.

De Golden Circle (Simon Sinek) ken je waarschijnlijk al: “It starts with why“. Anders zou ik m zeker even opzoeken! Simon Sinek heeft een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap dat begint met een ‘gouden cirkel’ en de vraag “Waarom?”. Zijn voorbeelden bevatten Apple, Martin Luther King en de Wright Brothers — en als tegenhanger Tivo, dat (tot een recente overwinning in de rechtbank die de waarde van de aandelen verdrievoudigde) leek te worstelen.

Ik deel graag een andere motivational video – een van Fearless motivation – om je te inspireren: What’s your whyhttps://www.youtube.com/watch?v=56Qu3MY5EnU. En zet dan vooral het geluid goed hard, laat deze motivational video goed binnenkomen.

Heb je de motivational video bekeken?

Ik ben benieuwd naar jouw WHY… Ik hoor graag anderen spreken over hun bezieling. Wil je die met me delen? Een keer over praten?

Neem dan contact met mij op.