Sterke vrouwen

Sterke vrouwen, ze zijn er overal in allerlei verschillende soorten en maten. Het zijn vrouwen met een verhaal, vrouwen die ergens voor staan. Ze hebben ervoor gekozen om niet in de slachtofferrol te schieten, maar te vechten voor hun geloof en hun passie. Het zijn een beetje de Dolle Mina’s van nu.

Sterke vrouwen zijn meestal hele gevoelige en lieve vrouwen, alhoewel ze het meestal lastig vinden om dit te laten zien. Ze hebben altijd moeten vechten en het gevoel gehad dat ze het alleen moeten doen. Ze zijn eigenlijk heel eenzaam. Tegenover deze kracht staat tevens hun zwakte. De hulpvraag stellen en kwetsbaar zijn. Helaas zien de meeste mensen alleen de buitenkant van deze vrouwen. Het gedrag dat zij laten zien. Aangezien dit meestal nogal hard en fel kan zijn, durven de meeste mensen niet het gesprek met deze vrouw aan te gaan. Een sterke vrouw zal het echter alleen maar waarderen als jij juist wél het gesprek durft aan te gaan en haar het gevoel geeft dat zij er ook mag zijn. En als je haar hart hebt veroverd, zal zij ook gaan vechten voor jou.

Esther en ik vallen ook in bovenstaande categorie. We hebben veel meegemaakt en hebben hierdoor een hoop mogen leren. Het belangrijkste dat we geleerd hebben is dat luisteren naar mensen en aandacht geven aan een ander iets kostbaars is en erg schaars. Ons pad was zwaar, maar nu staan we samen sterk (met nog heel veel andere mannen en vrouwen om ons heen). Sterker dan ooit te voren! Wij komen behoeftes in kaart brengen van wat mensen echt nodig hebben. Wij geven oprechte aandacht en luisteren. Vervolgens zullen wij deze mensen gaan verbinden met aanbieders die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen wij zelf zijn, of een van de professionals in ons netwerk. Wij bieden geen standaard trainingen, maar leveren maatwerk en voeren het echte gesprek. En dit betekent soms ook helemaal niets doen. Sommige mensen hebben behoefte aan ruimte en rust.

Op dit moment is er veel verborgen ziekte onder de mensen. Mensen moeten voor hun eigen zorg betalen, waardoor ze minder snel gebruik maken van de middelen die er zijn. Ook is er veel angst voor het verliezen van een baan (financiële zekerheid), waardoor mensen ook niet eerlijk durven te zijn in het bedrijfsleven. Het vertrouwen is compleet zoek en kan maar op één manier hersteld worden.

Herken jij je in bovenstaande of ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met ons op. Wij zijn een netwerkorganisatie en wij werken voor mensen, met mensen en aan mensen.

Ons doel is mensen en bedrijven verder helpen (vitaler te worden), het gevolg is geld verdienen en niet visa versa. Your goal is our succes.