In balans? Waarom niet!

In balans? Waarom niet!

De social media staan er mee vol geschreven. Nee zeggen. Voor jezelf opkomen. Assertief zijn. Grenzen stellen. En dat alles vaak in relatie tot de werk-privé-balans… Maar: is dat wel wat jou bezig houdt? Natuurlijk zal je veel herkennen in wat geschreven wordt. Dat doe ik ook. Ondertussen weet ik wel beter…

Mijn stelling: werk-privé-balans is uit. Balans in jezelf is in.

Of je balans hebt in de tijd die je aan werk en de tijd die je aan privé kunt besteden, is het gevolg van keuzes die je zelf maakt. Of keuzes die je laat gebeuren, die je blijkbaar accepteert. Waarom blijf je hangen in een baan die je niet leuk vindt, en kom je daardoor futloos en chagrijnig thuis? Waarom zou je structureel 50 uur per week werken, terwijl je voor 40 uur wordt betaald? Waarom heb je zoveel geld en/of spullen nodig om een leuk leven te kunnen leiden? Waarom doe je jezelf zo te kort?
Hoe gaaf zou het zijn als je het gevoel hebt in balans te zijn, een gevoel van energie en rust te ervaren en het gevoel dat JIJ echt aan het stuur zit van jouw leven. In plaats van een ander. Dat je alles uit je leven haalt wat jij eruit wilt halen, je jouw dromen aan het realiseren bent. Het gevoel van avontuur en vrijheid.
Mijn oproep aan jou: blijf niet in de rat race hangen. Kom eruit!

balans

Balans in jezelf: niet alleen goed voor jou!

Als jij balans in jezelf kunt ervaren, zul je zien dat dat niet alleen goed is voor jou. Het is ook goed voor de mensen om je heen en zal ook effect hebben op jouw werk. Balans in jezelf ervaren maakt je happy en helpt tegen stress. Het geeft je een gelukkig gevoel, zonder dat je je verplicht voelt uitleg te moeten geven of je te moeten verdedigen. Omdat je dicht bij jezelf blijft. Omdat je acties onderneemt vanuit jouw hart, vanuit jouw passie. In plaats van sociaal wenselijk gedrag te vertonen en dito keuzes te maken. Omdat het nou eenmaal zo hoort. Omdat het zo hoort? Huh?!?!?! Van wie?

 

Ter inspiratie… write your biggest regret!

Ken je het filmpje op youtube, “Write your biggest regret: …” (https://www.youtube.com/watch?v=R45HcYA8uRA)? Op een groot krijtbord in New York City werden voorbijgangers gevraagd naar waar ze het meeste spijt van hebben. Mooi om te zien dat iedereen iets opschrijft wat ze NIET hebben gedaan. Als jij over die vraag nadenkt, wat zou jij dan opschrijven? Iets dat je hebt gedaan of gezegd? Of iets dat je juist niet hebt gedaan of gezegd? Ik heb mijzelf de vraag uiteraard ook gesteld. Ook bij mij kwam er een ‘niet’-antwoord uit. Dat ik niet eerder bepaalde keuzes heb gemaakt. En tegelijkertijd ben ik dan ook wel zo realistisch om te beredeneren dat ik al die andere situaties blijkbaar nodig heb gehad om te komen waar ik nu sta. In een gevoel van vrijheid en rijkdom. En ik kan je vertellen: die rijkdom zit van binnen. Dat is een gevoel, en zeker geen dikke bankrekening of dikke auto voor de deur.

 

In balans? Waarom niet!

Heb jij het gevoel dat je vastzit? In werk. In relaties. In jouw lichaam. Of op welke manier dan ook?
Esther2improve kan je er bij helpen om in beweging te komen, om ook dat gevoel van balans te krijgen. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Lieve groet, Esther