The goal is to keep the goal the goal

The goal is to keep the goal the goal

Vrij vertaald: het doel is om jouw doel voor ogen te houden.
En zeg eens eerlijk: heb jij jouw doel voor ogen? Waar sta jij voor? Waar ga jij voor?

Goed voornemen of doel?
Er is en wordt veel geschreven over goede voornemens en doelen stellen. Zeker nu het einde van het jaar in zicht is. In mijn visie is een doel iets anders dan een goed voornemen. Een voornemen heeft voor mij iets vrijblijvends. Al kan een doel dat natuurlijk ook hebben…
Hoe eerlijk ben je naar jezelf; weet je wat jouw doel, wat jouw verlangen is? Hoe ver wil je gaan om jouw doel te realiseren? Ben je bereid keuzes te maken? Kun je een tegenslag incasseren? Wat houdt je tegen om jouw doel te gaan realiseren?

Het begint met inspiratie en persoonlijk leiderschap
“Dromen, durven, doen” van Ben Tiggeler is een boek dat ik ooit van een van mijn managers kreeg. Een boek dat mij heeft geïnspireerd. Geïnspireerd om de stap te zetten om mijn dromen te gaan realiseren. Om mijn dromen en doelen überhaupt uit te durven uitspreken. Én ook uit te voeren… oftewel: doen! Ik heb al eerder geschreven over het persoonlijke reisje dat ik de afgelopen jaren hebt gemaakt, en vooral de mooie reis die ik per juni van dit jaar ben begonnen. De reis van zelfstandig ondernemerschap!

Dromen, durven, doen.
Is de reis die je onderneemt makkelijk? Nee, vaak niet. Niet iedereen zal jouw keuzes begrijpen. En dat is oké. Het is jouw pad, jouw reis, jouw leven. Omarm je vrijheid. Omarm jouw doel. Omarm jouw dromen.
Ben Tiggelaar geeft in zijn boek “Dromen, duren, doen” heldere antwoorden. Gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én persoonlijke verhalen van mensen die – met vallen en opstaan – hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf. Want dat is het geheim: persoonlijk leiderschap!

Persoonlijk leiderschap
Persoonlijk leiderschap begint met het formuleren van een doel, van een lonkend perspectief: waar wil je naar toe? Wat levert het je op? Wat is jouw verlangen?  Daarna verken je de route naar jouw doel: welke verandering is nodig? Welke patronen wil je doorbreken? Wat heb je nodig om de persoonlijke reis te beginnen? Vervolgens ga je op reis: stap voor stap. Volhardend. Experimenterend. Leren en ervaren.
Tot slot: geniet! Zie de kansen. Beslis over de volgende stap. Doe wat nodig is. Ervaar, leer en geniet.

Goal

Hoe? Van dromen naar doelen. Van doelen naar acties.

Dream it! With all your mind.
Believe it! With all your hart.
Achieve it! With all your might.

Doelen kunnen groot en klein zijn
Ik heb mijn doelen gevisualiseerd. In een moodbord. En daar staan grote en kleine doelen op. Ik praat erover. Ik plan mijn acties in lijn van mijn doelen. Ik maak keuzes in lijn van mijn doelen. Ik droom regelmatig over mijn doelen. Met een grote glimlach op mijn gezicht. Alleen al denken aan mijn doelen, maakt mij gelukkig. En het feit dat ik er mee aan de slag ben, écht mee aan de slag ben, voelt al bijna alsof ik mijn doel heb gerealiseerd. En dát gevoel, dat gun ik jou ook!

Gebruik de komende dagen, weken om met jouw naasten over jouw dromen en doelen te praten. Om ze voor jezelf concreter te maken. En wacht niet: zet gewoon de eerste stap! Je zult ervaren dat er deuren voor je open gaan. En dat je meer kunt dan je misschien wel van jezelf had verwacht.

Een mooie quote van Martin Luther King om mee af te sluiten:

Goal

Fijne feestdagen en… op naar het realiseren van jouw dromen en doelen in het komende jaar!
Liefs, Esther

 

Bronnen:
https://www.tiggelaar.nl/shop/dromendurvendoen
www.voorpositiviteit.nl