Zij die hun dromen waarmaken….

Zij die hun dromen waarmaken, zijn diegenen die er in geloven…

Het is een paar uur voor vertrek naar mijn vakantiebestemming voor de komende week dat ik deze blog schrijf. Mijn vakantiebestemming: de camping! Of liever gezegd: de glamping. En ik hoor jullie al denken… ‘Glamping?! Esther?!’ Ach ja, soms moet je je grenzen verleggen, hè. Niet alleen om je dromen waar te kunnen maken, maar ook in het gezin. En ik moet zeggen: ik heb er heel veel zin in!! Echt!!

Glamping, zou dat wat voor mij zijn? Vast wel. Glamping is kamperen, maar dan net even wat luxer. Buiten leven met de luxe van thuis, zeg maar. Dat past mij wel ;-). We komen aan op de camping en het enige wat we hoeven te doen is de koelkast te vullen en de zwemspullen uit de tas te halen. De rest is al geregeld, zoals opgemaakte bedden. Heerlijk!

Glamping

Glamping dus…
En naast lekker buiten zijn op de camping, gaan we natuurlijk ook de omgeving verkennen. We zitten ongeveer 300km onder Parijs, in het land van de Hertogen van Bourbon. Het schijnt dat de kastelen en vestingen in het zacht glooiende wallenlandschap herinneren aan het koninklijk verleden van de Bourbons. Ik ben erg benieuwd…

Maar ik ga ook andere dingen verkennen. Mijn dromen!
Want om maar meteen met de deur in huis te vallen: je weet nooit op het moment zelf of je de juiste keuze maakt… en ergens weet je het ook weer wel. Als je namelijk weet waar je uit wilt komen, dan weet je, dan voel je ook echt wel of een bepaalde keuze je daar nu of later bij gaat helpen. Of de keuze je verder brengt in de richting die je verlangt.

Ik las onlangs een blog over keuzes maken, en daar werd een scene uit Alice in Wonderland aangehaald, waar Alice de weg kwijt is en aan een kant vraagt welke kant ze op moet.

De kat antwoord hierop: “Dat hangt voor een belangrijk deel af van waar je naar toe wilt”. “Dat maakt me niet uit, als ik er maar kom”,zeg Alice dan. “Maar Alice, als het je niet uitmaakt, dan maakt het ook niet uit welke kant je opgaat”, krijgt ze als antwoord van de kat.
Met andere woorden: als je weet waar je naartoe wilt met je leven (of op een bepaald gebied in je leven) en je helder hebt waar je naar verlangt (al is dat maar een klein beetje helder of slechts een gevoel) dan wordt het hoe of welke kant op bijna vanzelfsprekend. Omdat je voelt dat het bijdraagt of gáát bijdragen aan datgene waar je ooit uit wilt komen…

En natuurlijk geldt ook het tegenovergestelde: als het niet goed voelt, en je merkt dat een bepaalde keuze de afstand vergroot tot datgene waar je naartoe wilt, dan ben jij degene die aan het stuur zit en bepaalt om eventueel een andere keuze te maken, een andere route te nemen. Jij bent de enige die de juiste keuze kan maken voor jezelf. Dus focus. Focus op wat jij wilt. Focus op wat jij verlangt. Focus ook op de signalen die je lichaam je geeft. Want jijzelf bent de beste raadgever. Geeft een bepaalde keuze jou energie, of juist niet? Als je focus hebt, echt luistert naar je hoofd, je hart en je lichaam, maak je echt de juiste keuze. Voor nu. En besef ook dat niet kiezen, ook een keuze is…

Ik kreeg onlangs van mijn ouders een kaart/ miniposter met een mooie spreuk erop, die momenteel zo actueel is…
“Zij die hun dromen waarmaken, zijn diegenen die er in geloven”

Dromen

Ik heb dromen! En ik geloof er in! En ik ben ervan overtuigd dat ik mijn dromen ga realiseren. Soms gebeuren er dingen, die je niet kunt verklaren. Maar die je daardoor wel aan het denken zetten. In zo’n fase zit ik nu. Ik ga de komende week ook zeker nadenken. Op de spreekwoordelijke kei zitten. Met René over een aantal scenario’s praten. Goed naar mijn gevoel luisteren. En binnenkort maar keuzes maken. Want: wil je iets anders?! Doe dan wat anders! Kom uit je comfortzone. En merk wat er met je gebeurt! Ik heb de afgelopen anderhalf, twee jaar al verschillende stappen gezet. En dat heeft me al veel gebracht. Om er nog maar een oneliner in te gooien: als je doet wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd al had. En dat wilde ik dus niet!

Nieuwsgierig!? Blijf me dan zeker volgen!

En ik ben ook nieuwsgierig… Wat is jouw verlangen? Hoe maak jij je keuzes en waar ligt je focus? Ik zou het leuk vinden als jij jouw ervaringen met me wilt delen!

 

Bronvermelding:
– Fit en gezond, scheurkalender 2015